Ашли Барти не даде гейм на черногорка

Спорт
14:22 - 09 Февруари 2021
1556
Ашли Барти не даде гейм на черногорка

Лидерката в световната ранглиста Ашли Барти не даде нито гейм на черногорката Данка Ковинич в първия кръг на Аустрелиън Оупън при жените.

Австралийката спечели с 6:0, 6:0 за 44 минути игра на "Род Лейвър Арена" и във втория кръг очаква победителката от мача Сара Тормо - Дария Гаврилова.

"Ето за това става въпрос. Невероятно. Наслаждавах се на вечерната сесия на този прекрасен корт", каза Барти, която загуби едва 10 точки в целия мач срещу дезориентираната черногорка.

Шестата в схемата и полуфиналистка в Мелбърн през 2019 година Каролина Плишкова също не срещна трудности в първия кръг и спечели срещу италианката Ясмин Паолини с 6:0, 6:2 за 47 минути игра.

Квалификантката Маяр Шериф стана първата тенисистка от Египет с победа в основната схема на турнир от Големия шлем. Шериф победи в първия кръг французойката Кло Паке със 7:5, 7:5.

Най-младата участничка в турнира - 16-годишната Коко Гоф, се класира за втория кръг след победа над Жил Тайхман от Швейцария с 6:3, 6:2.

48-а в света американка ще има значително по-тежка задача в следващия етап в лицета на петата в схемата Елина Свитолина, която надигра в първия кръг чехкинята Мари Боузкова с 6:3, 7:6(5).