Астън Вила и Брайтън за първи път имат световни шампиони

Астън Вила и Брайтън за първи път имат световни шампиони

Спорт
12:47 - 19 Декември 2022
1423
Астън Вила и Брайтън за първи път имат световни шампиони

Преди вчерашния финал, нито един футболист на Астън Вила или Брайтън не беше играл на финал на Световно първенство. Двата клуба вече могат да се похвалят със световен шампион. Емилиано Мартинес и Алексис МакАлистър бяха с основна роля за успеха на “гаучосите”.

Мартинес изигра впечатляващ мач на финала срещу Франция. Първо, той направи едно изключително спасяване в добавеното време на второто продължение. Рандал Коло Муани излезе сам срещу него, но вратарят показа невероятен рефлекс. Срещата стигна до дузпи.

Там, стражът на Астън Вила отново показа, че е един от най-добрите вратари при изпълнението на дузпи. Той успя да спаси удара на Кингсли Коман, с което даде спокойствие на съотборниците си. Мартинес спечели “Златната ръкавица” след геройствата си във финала.

МакАлистър не игра само в един мач на Мондиала - загубата от Саудитска Арабия на старта. След това той неизменно беше титуляр. Полузащитникът на Брайтън отбеляза един от най-важните голове за Аржентина на Мондиала. Той откри резултата срещу Полша в началото на второто полувреме, след като през първата част Лионел Меси беше пропуснал дузпа.

Освен това попадение, МакАлистър направи и една асистенция на първенството. Тя дойде вчера при страхотната контраатака на Аржентина за гола на Анхел ди Мария.

Двама неочваквани герои, които представиха Астън Вила и Брайтън по най-добрия начин.

Лионел Меси вкара два гола във финала на Световното първенство срещу Франция като отбеляза и първата дузпа за Аржентина при изпълнението на 11-метровите наказателни удари.

Попадението му в продълженията беше второ за него в двубоя. Той го отбеляза с десния си крак. Това беше юбилеен гол №100 за Меси с по-слабия му крак.

В 1002 професионални срещи на клубно и национално ниво, “бълхата” има 793 гола и 350 асистенции.

С двете си попадения вчера, Меси вече има 98 гола за Аржентина. Седем от тях бяха отбелязани на Мондиала в Катар.