Астролог твърди сензационно: 4 часа преди да умре, Денди ми каза, че ще го убият!

Красимир Куртев не е бил разпитан от полицията, която прекрати делото за убийството на бохема

Нещо за четене
19:49 - 19 Декември 2023
9558
Астролог твърди сензационно: 4 часа преди да умре, Денди ми каза, че ще го убият!

„Предсказах на Денди, че го дебне опасност, два дни преди смъртта му.“ Това твърди Красимир Куртев, който приживе е личен астролог на покойния писател, столичен бохем и светски хроникьор Любомир Милчев-Денди, който си отиде в края на февруари 2022 г. По случая бе образувано до-съдебно производство, прекратено преди месец с мотива, че неговата трагична кончина не е предизвикана от насилствени действия.

Астрологът Красимир Куртев приживе беше един от най-близките приятели на Денди

„Денди ми е споделял много неща, въпреки че определено беше човек, който не допуска никого в своя вътрешен свят. Но за мен е правил изключение, а защо е избрал точно мен, не мога да отговоря. Разказвал ми е например как е ходел да се мие на мивките на заведенията в градинката на „Кристал“, защото на тавана, където живееше, нямало течаща вода“, спомня си пловдивчанина Куртев, цитиран от столичен таблоид.

Звездоброецът от Пловдив потвърди, че е имало моменти в живота на Денди, когато бохемът не е разполагал със средства, за да си купи дори храна. „На първо място беше кученцето му Хининус. Денди гледаше да нахрани него, а после себе си“, довери с тъга Куртев. Неговото обяснение за недоимъка на Любомир е изненадващо за „широката публика“, виждаща в него един остроумен и винаги блестящ аристократ. „Беше отхвърлен. Затова не можеше да се реализира и в материален план“, смята астрологът. „Денди беше капацитет с изключителен интелект и познания. Той бе явление. Но непризнат, така си и замина...“, допълва Красимир Куртев.

По думите на майстора на хороскопите ексцентричният интелектуалец му позвънил малко преди смъртта си, за да му каже, че животът му е в опасност. „Четири часа преди да се случи това нещо с него, Денди ми се обади по телефона. Беше много притеснен. Каза ми: „Има вероятност да ми посегнат на живота“. Цитирам го дословно. Това бяха последните му думи. Аз му казах: „Спокойно, ако има нещо, звънни“, разкрива окултистът.

„Не сподели обаче кой и защо го заплашва. Каза само: „Затварям, ще се чуем после“. Бързаше занякъде, беше запъхтян. И повече не го чух“, твърди още Красимир Куртев. Той обаче не е разпитван от полицията. Според него причината е в това, че цитира думи на Милчев, но няма как да се докаже доколко реална е била заплахата. "Да, могат да изискат записите от моя и неговия телефон на фаталната дата, но никой от разследващите не ме е потърсил. Ако са искали, да са го направили“, пояснява Красимир Куртев.

Той не крие, че и преди е имало нападения срещу Денди. „На няколко пъти са му посягали на улицата, хващали са го ревера, удряли са му шамари... Бил съм свидетел, защото в тези моменти сме говорили по телефона“, разкрива астрологът. „Но явно нещата тогава вече са били много по-дълбоки“, обобщава той.