АТАКА: Дрон нахлу в дома на Ясен Тодоров

Медийните ми изяви са съгласувани с шефа на НСлС Борислав Сарафов, подчерта зам.-директорът на следствието

Куриози
08:56 - 16 Май 2023
8396
АТАКА: Дрон нахлу в дома на Ясен Тодоров

От вчера следобед един дрон обикаля и влиза в терасата ми. Жилището е собственост на родителите на съпругата ми. Това разкри заместник-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров по БНТ.

На въпроса дали се страхува за живота си Тодоров отговори  "Има моменти в живота, в които трябва да проявиш характер".

По повод предложението на Сарафов  за отстраняването му Тодоров коментира:

"Не съм запознат с мотивите по предложението за освобождаването. ВСС не са  ме уведомил. Медийните ми изяви са съгласувани с г-н Сарафов и не се отричам от нищо изказано."

Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев са съгласувани изцяло с Борислав Сарафов, подчерта зам.-директорът на НСлС.

"Медийните ми изяви на 2 и 3 май са изцяло съгласувани с пресцентъра на МВР и самия Борислав Сарафов, като даже той заяви на останалите зам.-директори и говорителя на националното следствие, че от един момент нататък само аз ще комуникирам с медиите".

"Ако аз бях предложение на Борислав Сарафов и той бе снел доверието си от мен, сам щях да си подам оставката, но аз съм предложение на главния прокурор", заяви той.

Той заяви, че единствено е потвърдил казаното от Сарафов в деня на инцидента - че взривното устройство е направено, за да убива хора. Потвърди и за присъствието на израелския експерт.

"Израелският специалист, който беше на местопроизшествието за кратко време изложи становището си и аз му имам доверие. Пред вас казвам, че ако експертизата установи друго, ще си подам оставката. Според становището на този човек е използван някакъв вид взрив за военни цели, изстрелва осколки с голяма скорост и голям поразяващ ефект".

"Аз заведох израелския експерт на място. Целта на посещението му бе само една - по-добър и експертен поглед", разкри още Тодоров.

Вчера ПП-ДБ поискаха изслушване на Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров.

"Бих отишъл с най-голямо удоволствие на изслушване в парламента, но само при положение, че това стане при закрити врата и без телефони, които записват", каза зам.-директорът на НСлС.

"Това, което разбрах от изказването на Сарафов е, че ни обвини с Гешев, че сме грешници. Другите са лоши, а той е добрия.

На 5 май ние се разделихме като екип и приятели.

Когато изтичаше мандата на Сарафов като директор на Национална следствена служба, името ми се спрягаше за негов наследник. В личен разговор със Сарафов съм споменавал, че нямам такива мераци и не искам този пост", каза още той.

Тодоров показа в ефир есемеса, който разбуни духовете за мишлетата и плъховете.