Aтакист избухна: Решетников е най-големият българофил

Станислав Станилов и висшият кагебеец се познавали и си ходели на гости от 70-те години

Топ
10:30 - 12 Септември 2019
2626
Aтакист избухна: Решетников е най-големият българофил

Депутатът от "Атака" Станислав Станилов избухна с коментар за шпионския скандал, като обяви, че изгоненият за 10 години от България бивш руски разузнавач ген. Леонид Решетников всъщност бил най-големият българофил.

Станилов каза и че е готов да отиде и да свидетелства по разследването "Русофили" и очаква това да стане. Той като депутат няма нужда да сваля имунитета си. Станилов говори пред БНТ за шпионския скандал, като обвърза категорично разкритията и разследването с провеждането на местните избори в страната на 27 октомври. Ако разследването беше обявено извън предизборното време, според Станилов то би било една голяма спекулация.

"Какъв руски шпионаж може да има. За какво ги обвиняваме, например Малофеев - в това, че е богат", попита реторично Станислав Станилов и допълни: "Защо не извадят колко западни фондации наливат пари в култура, в изложби и концерти?" В най-лошия случай за дейността им това може да се определи като търговия с влияние, по думите на Станилов, според когото обаче обвиненията са несъстоятелни.

Депутатът заяви, че геополитическата ориентация на страната се променя според волята на народа, останалото би било по насилствен начин - нещо, което не личи по никакъв начин по обвиненията.

Станилов обясни и приятелството си с Леонид Решетников, което датира от 70-те години на миналия век, когато двамата са учили заедно в Русия. Всеки път Станилов, когато посещавал Русия, се свързвал с Решетников, лично и по приятелска линия. "Ако той е шпионин, как така свободно се разхожда в България", попита отново народният избраник от "Атака". 

Решетников е най-големият българофил в Русия, но в момента е един пенсиониран генерал, отсече Станислав Станилов.