Атакуваха със спрей аптека на Марешки

"Не купувай! Той продаде България", предупреждава надпис на витрината

Ексклузивно
05:00 - 06 Септември 2020
13556
Атакуваха със спрей аптека на Марешки

Аптека от едноименната верига на лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки бе атакувана със спрей от протестиращите. Късно вечерта в събота срещу неделя витрината на аптека „Марешки“ в софийския квартал „Редута“ бе „разкрасена“ със стряскащ предупредителен надпис: „Не купувай! Той продаде България!“.

Ръката, написала с червен спрей призива върху витрината, засега остава неизвестна.

Веселин Марешки си навлече гнева на протестиращите срещу правителството, след като подписа проекта за нова конституция, подготвен от ГЕРБ, макар преди това да бе обявил, че той и депутатите от „Воля“ няма да го направят.

Впоследствие Марешки призна в телевизионно интервю, че не е чел проекта за конституция и че е променил решението си, тъй като неговите избиратели го убедили, че така е редно. Някои обаче заподозряха, че варненският бизнесмен е спечелен срещу подписани 20-годишни концесионни договори за плажовете „Кабакум – Север 2“ и „Кабакум“, които ще се стопанисват съответно от майка му Веска и от приближения му Антон Дончев.

Аптеките на Веселин Марешки оперират на българският пазар от 1991 г., а към днешна дата общия им брой в цяла България е 301.