Аталай: Има доклад за корупция при спирането на договора с „Газпром“

При посещението на премиера в Азербайджан в делегацията не са били включени нито представители на „Булгаргаз“, нито на „Булгартрансгаз“, подчерта депутатът от ДПС

Политика
18:01 - 23 Юли 2022
7743
Аталай: Има доклад за корупция при спирането на договора с „Газпром“

В сряда парламентарната комисия за обстоятелствата около спиране на договора с „Газпром“ ще излезе с доклад, в който има данни за корупция по високите етажи на властта във връзка с това спиране. Това заяви председателят на комисията депутатът от ДПС Рамадан Аталай в предаването на „Нова нюз“ „Офанзива“.

„В сравнение с тези данни останалите корупционни схеми в държавата ще ви се видят като бял ден. Има определени действия на ниво Министерски съвет, Министерство на енергетиката и „Булгаргаз“, които говорят за явна корупция. Да спреш един сигурен договор и да тръгнеш да купуваш газ от посредник, определено е подплатено с нещо“, каза Аталай.

Според него докладът е бил готов още в петък, но все още не е подписан от всички членове на комисията. Това ще стане още началото на седмицата и ще бъде внесен в деловодството на парламента, а в сряда ще бъде оповестен, каза Аталай.

Той заяви още, че при последното посещение на премиера в оставка Кирил Петков в Азербайджан в делегацията не са били включени нито представители на „Булгаргаз“, нито на „Булгартансгаз“.

„В делегацията са били само той, Лена Бориславова, енергийният министър в оставка Александър Николов и съветничката Весела Чернева. Ако това са хората, които ще докарат газ…“, каза още депутатът.