Аталанта помете Фиорентина и си осигури битка с Юве

Двата тима ще излязат във финала за Купата на Италия

Спорт
07:20 - 25 Април 2024
1522
Аталанта помете Фиорентина и си осигури битка с Юве

Аталанта е вторият финалист в турнира за Купата на Италия, след като победи убедително Фиорентина с 4:1 в мача-реванш между двата отбора от полуфиналния етап на надпреварата и с общ резултат 4:2 е на финал, където ще срещне Ювентус.

Мачът в Бергамо започна по мечтан начин за домакините, които поведоха в резултата още в 8-ата минута, когато Теун Коопмайнерс достигна до една блокирана топка и с добре насочен удар вкара гол в долния десен ъгъл.

Пет минути след това Джанлука Скамака удвои аванса на Аталанта, но голът му не бе зачетен след преразглеждане на ВАР и отсъждане на нарушение по време на изграждането на атаката.

В 53-ата минута Фиорентина остана с човек по-малко за грубо нарушение на Никола Миленкович, което съдията санкционира с директен червен картон.

Въпреки това, „виолетовите“ изравниха в 68-ата минута, когато Кристиано Бираги центрира в наказателното поле, където намери Лукас Мартинес Куатра и той отблизо вкара с глава!

Четвърт час преди края Аталанта си върна преднината, след като Шарл де Кетеларе подаде към Скамака и той с удар от движение насочи топката неспасяемо в долния ляв ъгъл.

Тимът на Джанпиеро Гасперини продължи да натиска и в 5-ата минута от добавеното време стигна до трети гол, дело на Адемола Луукман.

До края на мача имаше време са още един гол, като в 98-ата минута Аталанта осъществи светкавична контаатака, при която Луукман получи свободно пространство и подаде към Марио Пашалич, който отблизо реши окончателно спора с четвърти гол за Аталанта.

На финала бергамаските ще играят срещу Ювентус, който елиминира Лацио.