Атанас Пеканов: Парите по Плана за възстановяване не са застрашени

Политика
21:19 - 10 Декември 2021
2367
Атанас Пеканов: Парите по Плана за възстановяване не са застрашени

"Бих казал, че свършихме изключително много работа. Надявам се, че започва усилена работа по засилване и изграждане на институциите, така че те да служат по най-добрия начин на обществото". Така вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов коментира в "Панорама" подписването на коалиционното споразумение за съставяне на кабинет.

По повод Плана за възстановяване и устойчивост Пеканов обясни, че в политическата реалност често се раждат сензации и бомби, но истината е, че се води един преговорен процес, който по никакъв начин не излиза от рамките на очакваното. На седмата седмица е получена обратна връзка, която в огромната си част е техническа и ще бъде разрешена.

"В другата част представлява позицията на ЕК по някои от най-наболелите теми - енергетика и върховенство на закона. В сферата енергетика не напълно съвпада с нашата позиция, ние отстояваме нашата позиция. Парите по Плана не са застрашени по никакъв начин не губим от това, а трябва да намерим решението", заяви Пеканов. Той каза още, че е имало страни, които са преговаряли с ЕК в продължение на месеци и подчерта, че са хвърляни много "гръмовни фрази" и невярна информация.