Атанас Зафиров : Най- нормално е да има мярка за въздействие срещу Нинова

Има хора, които не искат обединението в БСП да се случи, добави той

Топ
09:31 - 11 Август 2024
1432
Атанас Зафиров: Най-нормално е да има мярка за въздействие срещу Нинова

"Процесът е отворен, диалогът продължава и аз се надявам да сме повече от 20 коалиции на предстоящите избори", заяви в "Денят започва в неделя" Атанас Зафиров - временен председател на БСП. Изрази надежда в тях да се включат всички разпознаваеми политически субекти от лявото пространство.

Като открита форма на саботаж определи поведението на Корнелия Нинова и част на хората около нея.

"Много ми се иска тази тема вече да е приключила в БСП. Няма проблем в БСП и няма хора, с които искаме да се разделяме. Но това медийно говорене за това как в БСП се е случил някакъв преврат, как някаква група от хора искали да обсебят партията и да я тласнат в някаква неправилна посока, показва, че има хора, които не желаят това обединение да се случи".

Уточни, визирайки Корнелия Нинова, че когато има подобно поведение "най-нормалното е да има някаква мярка за въздействие, тъй като подобни действия създават смут". Субсидията на БСП в момента е спряна заради съдебно дело, което пречи на партията да изпълнява нормалните си административни функции.

"Упорито се говореше, че БСП се разтапя, претапя, обезличава - няма такова нещо. Крайната подредба на листите ще се случи в Националния съвет на БСП, където той ще бъде финализиран".

\По думите му Корнелия Нинова не може да бъде кандидат за депутат заради уставните ограничения, които самата Нинова наложи. Изрази желание в листите да бъдат включени нови, млади лица, които да покажат нещо ново в партията и по този начин да покажат, че разбират "повика за промяна на обществото".

За напрежението около вътрешния министър Калин Стоянов, Зафиров заяви, че по време на консултациите при президента срещу кандидатурата на вътрешния министър имаше обструкции от страна на различни политически сили.

"БСП не се меси в подредбата на служебния кабинет".

Атанас Зафиров направи и уточнение, за да стане ясно на всички, че кандидатурата на служебен премиер не идва от БСП. За предстоящите избори изрази надежда да има широк публичен дебат, в това число между политическите лидери, за да излязат да гласуват колкото се може повече хора.