Атанасов имал списък с имената на членовете на клуба на Нотариуса

Народното събрание със сигурност ще има анкетна комисия, която да провери дейността на убития приживе

Политика
19:00 - 07 Февруари 2024
8405
Атанасов имал списък с имената на членовете на клуба на Нотариуса

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов обяви днес пред журналисти в парламента, че има целия списък с хората, които са имали карти и са ходили в клуба на Мартин Божанов - Нотариуса. 

"Призовавам Борислав Сарафов (и.ф. главен прокурор) за задълбочено разследване кои са тези лица, които са били в този клуб за магистрати", заяви Атанасов.

Според председателя на ДСБ временната комисия е нужна, за да може, освен всичко друго, след като завърши работата си, да бъде преценено дали няма нужда от законодателни промени, за да няма такива практики.

Припомняме, че след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса стана ясно, че той имал таен частен "СС клуб", в който подбрани съдии и прокурори са влизали със специални пропуски. 

Във вторник стана ясно, че Народното събрание със сигурност ще има анкетна комисия, която да провери дейността на убития приживе. 

ГЕРБ-СДС ще подкрепи създаването на такава комисия, обяви зам.-шефката на парламентарната група на ГЕРБ Рая Назарян.

Създаването на комисията бе поискано от лидера на депутатите от ДПС Делян Пеевски и от ПП-ДБ. Така зад идеята застават всички парламентарни групи, които подкрепят правителството.