Атанасова: Твърдението на Радев за активно мероприятие е несериозно

Недопустимо е президентът да не е знаел, че ген. Петров е заразен, заяви бившият здравен министър

Топ
18:04 - 21 Октомври 2020
2916
Атанасова: Твърдението на Радев за активно мероприятие е несериозно

"Твърдението на Радев е абсолютно несериозно. Първо - защото е лична отговорност на всеки един, без значение на пост, обществена позиция и социално положение, да вземе мерки, особено ако знае, че е контактувал с човек, който вече е болен от Ковид. В случаи с държавни глави мерките за сигурност на тяхното здраве са особено строги. В този смисъл за мен е недопустимо президентът да не е бил уведомен и да не е знаел, че ген. Петров е дал положителна проба. Смятам, че още в неделя е станало известно".

Това каза пред Би Ти Ви Десислава Атанасова от ГЕРБ, която оглави и комисията по изработването на нова Конституция, по повод подозрението на президента Румен Радев, че има българска следа и му е било спретнато активно мероприятие, за да бъде провалено посещението му в Талин.

"Мисля, че отговорното поведение предполагаше господин президентът да се извини на естонската държава затова, че е станало недоразумение. Недопустимо е той да коментира това, което се случи - отстраняването му от този форум като някаква световна конспирация. Смятам, че е грубо нарушение на международния етикет и протокол да се твърди, че това било някаква манипулация", отсече Атанасова.