Атентат срещу замшефа на полицията в Мелитопол

Украйна
16:50 - 02 Май 2023
2087
Атентат срещу замшефа на полицията в Мелитопол

В Мелитопол беше извършен атентат срещу заместник-началника на полицията на частта от Запорожка област, окупирана от Русия. Според руската страна той е ранен от експлозията и е настанен в болница, съобщава Руската служба на Би Би Си, позовавайки се на РИА Новости.

За експлозията в Мелитопол, който руските окупационни власти превърнаха в административен център на окупираната част от Запорожка област, съобщиха украински източници сутринта, а след това съобщенията за нея бяха потвърдени и от източници от руска страна.

Както съобщи Следственият комитет на Руската федерация във вторник следобед, експлозията е избухнала в момента, в който полицаят е отворил вратата на къщата си на улица "Пирогов", отивайки на работа.

Името на мишената на опита за убийство не се разкрива.

На 27 април в Мелитопол при експлозия загина назначеният от руските окупационни власти началник на полицията Александър Мищенко. Пред входа на блока, в който е живеел бе поставено взривно устройство.

Такива взривове не са рядкост в Мелитопол, един от окупираните от руснаците градове, в които се организират най-често атентати и покушения срещу руските военни и колаборанти. 

От началото на този месец има поне пет такива съобщения - от взривяване на автомобил до взрив на летището.