Атлантиците заподозряха Радев и кабинета в опит за държавна измяна

Спешно да дойдат F-35 и да се разположи "Пейтриът" у нас искат от Съвета

Политика
13:41 - 15 Март 2022
3713
Атлантиците заподозряха Радев и кабинета в опит за държавна измяна

Атлантическият съвет на България излезе със смущаващ анализ-прогноза и намекна, че службите и лично президентът Румен Радев готвят държавна измяна в полза на кремълските интереси. В позиция срещу главнокомандващия и искането му само български изтребители да охраняват небето на България, от там заявиха, че това е чист опит за предателство на родината, член на НАТО. И настояват спешно да се вкара ескадрила от Ф-35 изтребители и разполагане на система за противовъздушна отбрана "Пейтриът" у нас". 

"Президентът иска небето ни да се охранява само от български самолети Това означава:

Отказ от съюзническа помощ в защита на България при все по-вероятна руска агресия срещу НАТО;
Ясен знак към Русия –

„Заповядайте, подкопали сме отбраната на НАТО в България. Удряйте тук!“; Страх, че съюзните изтребители ще спрат руските нашественици, защото някой сигурно вече е обещал българите да не стрелят и позорно да се предадат;

Поставяне на България в ролята на фактически неутрална държава, прикривайки така съучастническа роля за руската агресия срещу Украйна, срещу Европа и срещу целия цивилизован свят;

Заплаха за живота на българските пилоти, които нямат нужните летателни часове подготовка за успешно изпълнение на бойни задачи във военно време. Пилотите ни летят ужасно малко, летят на самолети с изтичащ ресурс и със старо въоръжение с малък обхват;

Създаване на отлични възможности руската армия безпрепятствено да окупира България и да я използва за плацдарм за по-нататъшно нахлуване в териториите на нашите съюзници. 

Нима искаме да се повтори трагедията от септември 1944 г.? 

Тогава новото българско правителство обявява неутралитет, готви се да обяви война на нацистка Германия, а СССР, за да изпревари това на 5 септември коварно обявява война на България.

Тогавашният военен министър, генерал Маринов, оказал се руски шпионин, разпорежда да не се стреля срещу руските войски и армията ни позорно предава България без бой. СССР безпрепятствено окупира страната ни, комунистическите му слуги извършват преврата на 9 септември и поставят началото на 45 години масови репресии и убийствен тоталитарен режим под „вещото ръководство“ на Българската Комунистическа Партия, на която днешната Българска Социалистическа Партия е горд наследник.

В онези години руската военна окупация продължи 3 години, а руската политическа окупация – цели 45 години, която после продължи с руска икономическа и енергийна, но и с морална и идеологическа зависимост. 

45 плюс още 32 години. Не ни ли стигат?", питат атлантиците. И се обръщат към Радев, военния министър Драгомир Заков, шефа на ГЩ адм. Емил Ефтимов и командира на ВВС: 

"Чий национален интерес налага днес, пред лицето на агресора Русия, българското небе да се пази от неопитни летци, които летят по десетина часа на година, вместо от летци с достатъчен летателен опит?

Чий национален интерес налага днес, пред лицето на агресора Русия, българското небе да се пази с физически остарели и технологично слаби руски самолети от осемдесетте години на миналия век, вместо със самолети – последна дума на технологиите, с които руските агресори ще бъдат ликвидирани още преди да са разбрали, че срещу тях има защитници на нашето небе?

Чий национален интерес налага днес, пред лицето на агресора Русия, в българското небе да летят самолети със старо и слабо въоръжение с малък обсег?

Чий национален интерес наложи днес, пред лицето на агресора Русия, България така упорито да отказва съюзническа военна помощ, в подкрепа на недообучената, недоокомплектованата и с недостигащ личен състав Българска армия?

И накрая, чий национален интерес наложи днес, пред лицето на агресора Русия,  Българската армия да бъде в днешното си състояние? Да, този интерес със сигурност е „национален“, но в никой случай той не може да е български.

Напомняме на всички политически фактори, които са днес президент, министри, депутати, генерали, че всички те са положили клетва да пазят Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

Държавната измяна е най-престъпната форма на национално предателство!

Отказът от защитата на Отечеството е най-страшното престъпление!

Напомняме на политиците и генералите, че цивилизационният избор на България е европейски и демократичен, а не евразийски и тираничен. Само в тясна интеграция с другите европейски народи и държави, обединени в ЕС и в НАТО можем да осигурим просперитета, щастието и сигурността на българския народ. 

Това е нашият национален интерес.

Между нашия и руския национален интерес режимът на Путин изкопа огромна пропаст!

Припомняме, че наскоро на Консултативния съвет по национална сигурност политическите партии и представителите на отговорните  държавни институции констатираха, че  българските Въоръжени сили са в лошо състояние и че на практика те са небоеспособни.

Затова и отказът от съюзническа помощ на практика е държавна измяна!

КОЙ има интерес България да бъде най-слабото звено в източния фланг на НАТО?

Този КОЙ е Кремъл, Путин и неговите маши в България, поставени по високите етажи на властта.

Това обяснява защо в главите на руските петоколонници у нас се въртят картини с посрещането на руските окупатори с хляб и сол във Варна, Бургас и на „Орлов мост“ в София.

Изпълнявайки своя граждански дълг, ние, Атлантическия съвет на България, предупреждаваме още веднъж нашите държавници, политици, генерали, офицери и войници, че държавната измяна е най-страшното предателство и най-ужасното престъпление. За него прошка няма!

И нека никой да не си прави илюзии, че наказанието ще го отмине.

Отговорността е персонална.

Ние няма да забравим нито думите, нито действията, нито бездействията на отговорните фактори в държавата!

Затова още веднъж призоваваме българските власти :

Незабавно поискайте разполагане на българска територия на усилени съюзнически бойни групи, напълно окомплектовани и боеготови.

За отбрана на територията на евроатлантическа  българия незабавно поискайте разполагането на ескадрила изтребители ф-35, които да пристигнат веднага. Незабавно поискайте разполагането в източна българия на две батареи за противовъздушна и противоракетна отбрана „Пейтриът“.
Терористичната путинова Русия може да бъде спряна само със сила!", пишат още в острото си писмо от Съвета. 

И се обръщат и към съюзническите правителства с думите: 

"Бъдете особено бдителни към думите и действията на президента Румен Радев и правителството на Кирил Петков, водено за носа от проруската партия БСП, защото сигурността на Алианса е застрашена от София!

Обръщаме се към българските граждани:

Хора, бдете! 

България е в опасност!

Светът отново ще бъде за десетилетия разделен. 

Днес редица политици и държавници се опитват да завлекат българия в бездънната руска азиатска пропаст и да ни хвърлят в света на варварите. Не допускайте нова черна тоталитарна нощ да се спусне над българия и да загубим нашата свобода, нашата демокрация и възможността да бъдем част от свободния цивилизован свят!"