Атлетик Билбао удари и Еспаньол

Спорт
11:15 - 08 Февруари 2022
1124
Атлетик Билбао удари и Еспаньол

Атлетик Билбао продължи възхода си, надделявайки с 2:1 срещу Еспаньол на "Сан Мамес" и отново зарадва феновете си, след като преди няколко дни елиминира Реал Мадрид в турнира за Купата на краля.

Гостите поведоха с ранен гол на Тони Вилена, но много бързо Ойхан Сансет изравни, а в 16-ата минута Атлетик вече водеше с попадение на Иниго Мартинес.

Баските "лъвове" се намират на осмо място в класирането с 34 точки, а Еспаньол е 13-и с 27. В отсъствието на звездата си Раул Де Томас "папагалчетата" направиха твърде малко в атака и остават без победа в Ла Лига от началото на календарната година.

Привлеченият от Краснодар Тони Вилена за първи път започна като титуляр за Еспаньол и вкара красив гол в 3-ата минута. Основна заслуга за попадението имаше Хавиер Пуадо, който напредна по десния фланг и отправи много точно центриране към Вилена. Нидерландецът не се поколеба веднага да стреля и заби топката под гредата.

Отговорът на домакините дойде в ответната атака. Раул Гарсия изведе Сансет зад защитата и той с плътен удар в далечния ъгъл, за да изравни. Първоначално голът беше отменен заради засада, но след намесата на ВАР попадението бе признато.

В 16-ата минута Атлетик стигна и до втори гол. Дани Вивиан, който не пресече центрирането на Пуадо в началото на двубоя, се реваншира с перфектен пас за Иниго Мартинес и той опъна мрежата с глава. 

Веднъж взели аванс, домакините заиграха по-предпазливо, а Еспаньол нямаше почти никакви идеи в офанзивен план. През второто полувреме тимът от Барселона все пак можеше да се добере до точката, но Унай Симон отрази удара на Сержи Дардер.