Атлетико надигра и изпусна Сити

Спорт
00:12 - 14 Април 2022
3315
Атлетико надигра и изпусна Сити

Манчестър Сити завоюва бойко 0:0 на "Уанда Метрополитано" в Мадрид срещу Атлетико и се класира на полуфинал в Шампионска лига. Срещата-реванш между "дюшекчиите" и "гражданите" бе изпълнена с положения, картони и спорни ситуации, но тимът от Манчестър се оказа краен победител след успеха си с 1:0 на "Етихад" преди седмица.

На полуфиналите в най-силния европейски клубен турнир Сити ще се изправи срещу 13-кратния носител на трофея - Реал Мадрид.

Атлетико подходи изключително дефанзивно на "Етихад Стейдиъм" и Диего Симеоне понесе много критики заради избора на тактика. Факт е обаче, че "дюшекчиите" не допуснаха много чисти положения пред вратата си и запазиха шансове за краен успех.

Днес испанският тим ще трябва да рискува повече, а това може да отвори свободни пространства, от които Ман Сити да се възползва.

"Гражданите" нямат загуба в 12 поредни срещи като гост във всички турнири и спечелиха 10 от тях. Атлетико пък се уповава на "желязната" си защита, когато се касае за мачове на директно отстраняване в Шампионската лига.

В предишните си 13 двубоя у дома в елиминациите мадридчани допуснаха само 2 гола.

В края на редовното време се стигна до грозни сцени, предизвикани от сблъсък между Фелипе и Фоудън край тъчлинията. Разправиите продължиха няколко минути, а съдията Зийберт показа втори жълт картон на бразилеца и го изгони. Най-деен в мелето беше Стефан Савич, но той получи само жълт картон.

Германецът даде допълнителни 9 минути, в които вдигна още няколко картона. Мадридчани дадоха абсолютно всичко от себе си и натикаха Ман Сити в наказателното му поле. В заключитлените секунди се стигна до стопроцентова възможност Атлетико да изравни и да прати мача в продължения, но Едерсон се намеси с крак и спаси "гражданите".