Аверът на Джевдет - Румен Йончев: Хората няма да се объркат

За регистрацията си Йончев дойде в ЦИК не с деребеите на Доган, а с един от съоснователите на СБОР - Веселин Пенев

Политика
16:56 - 11 Септември 2024
1987
Аверът на Джевдет - Румен Йончев: Хората няма да се объркат

Един от партньорите на Джевдет Чакъров - Румен Йончев лидер на "Земеделски народен съюз" регистрира днес в ЦИК коалиция "Алианс за права и свободи". Направи го по-малко от час, след като съдът се произнесе в полза на Делян Пеевски по въпроса кой може да използва партия ДПС за явяването си на предстоящите избори.

Днес Йончев се регистрира с "Алианс за права и свободи", а на въпрос дали хора от ДПС ще участват в неговите листи, той многозначително каза: "Ще видим. Кампанията предстои - регистрацията на листи, обявяването на водачи. Много ясно ще дадем знак".

Той призна, че изборът на име не е случаен. "С думата "алианс" искаме за заявим много по-широко отваряне към всички български граждани, така че да търсим подкрепа за радикалната промяна в България", каза Йончев.

А на въпрос няма ли така да объркат избирателите на ДПС, той отвърна, че не бива да се подценяват българските избиратели. "Те няма да се объркат. Ще гласуват както трябва, защото много ясно виждат кой кой е в политиката. Достатъчно добре бяха очертани границите", каза Йончев.

Лидерът на ЗНС призна, че са изчаквали и решението на съда, но са имали и готовност. "То не е изненадващо, макар да е порочно. В България тайни няма, особено през последните 10 г., когато всичко изглежда прекалено подредено и това се опитваме да променим", каза Йончев.

За регистрацията си Йончев дойде в ЦИК не дойде с хора от ДПС, а с един от съоснователите на СБОР - Веселин Пенев.