Авиокомпания не връща парите на семейство, отказало да ходи в Италия

Пътуванията до Ботуша не са забранени, решението им си е лично, казват от фирмата

Новини
20:30 - 26 Февруари 2020
6760
Авиокомпания не връща парите на семейство, отказало да ходи в Италия

Ситуацията с туристите, заявили пътуване за Италия е сложно, защото авиокомпаниите отказват да връщат парите с мотив, че визитите до Ботуша не са забранени у нас заради фосмажорните обстоятелства. 

Румен Стоянов и съпругата му вече са се сблъскали с този проблем. Платили са за почивка в Болоня през февруари. Още в началото на годината те резервират апартамент и купуват самолетни билети за една от нискотарифните компании.

"Дори до вчера бяхме за пътуването до Италия, но след гледането на новините и най-вече - имаме приятели, които живеят в Италия - те ни казаха, че там ситуацията не е добра заради коронавируса. Магазините са празни, има някаква психоза, всички публични места, музеите, са затворени и просто няма смисъл да се ходи.", обяви отказът си от екскурзията човекът. 

Семейството освобождав наетия през интернет апартамент и само за час собствениците му възстановяват сумата по банков път. Авиопревозвачът обаче категорично отказва да върне парите за самолетните билети.

Мислехме, че ще ни предложат примерно да замразят резервацията или парите за някакъв друг полет да ги използваме, но не и така категорично да ни откажат да ни върнат парите, обясни Стоянов.

От самолетната компания обаче обясниха пред БНТ, че пътуванията до Италия не са забранени и засега компанията не планира да отменя полетите си до Италия, нито да възстановява суми за самолетни билети на пътниците.

Оттам допълниха, че отказът на хората е лично решение.