Австралия спря целия тенис заради един позитивен тест

Актуални новини
20:34 - 03 Февруари 2021
5814
Австралия спря целия тенис заради един позитивен тест

Програмата на шестте професионални тенис турнира, които се провеждат в Мелбърн тази седмица, се замразява поне за един ден, а всички около 600 тенисисти и официални лица трябва да се изолират, докато не дадат отрицателна проба за коронавирус.

Това съобщиха организаторите от местната федерация Тенис Австралия с пояснението, че в четвъртък няма да се изиграе нито един мач от трите женски турнира от категория "WTA 500", двата мъжки турнира от категория "АТР 250" и световното първенство за мъжки отбори за Купата на АТР.

Причината - позитивен тест за COVID-19 на служител в хотел "Гранд Хаят" в Мелбърн, където бяха настанени голяма част от тенисистите по време на задължителния 14-дневен период на карантина след пристигането си в Австралия, пише "Сега".

Това е изобщо първият потвърден случай на коронавирус у местен жител в щата Виктория от Нова година насам.

"Здравните власти ни съобщиха, че служител на хотела за карантина на играчите е дал положителен резултат за COVID-19 - се казва в официалното съобщение на Тенис Австралия. - Всички свързани с Australian Open, които са били настанени в този хотел, трябва да се изолират и да се тестват, докато не получат отрицателен резултат. Ще работим с всички замесени, за да осигурим възможно най-скорошно изследване. 

В четвъртък, 4 февруари 2021 г., няма да има мачове в "Мелбърн Парк". Актуализирано разписание за петък ще бъде публикувано по-късно."

Спирането на всички турнири поставя под съмнение навременното им приключване до неделя - ден преди планирания старт на Australian Open. Засега обаче домакините твърдят, че първият за годината турнир от Големия шлем не е под въпрос.