Австрия разследва група тийнейджъри , сред които и българи , тормозили сексуално 12-годишна

Твърди се, че заподозрените са извършвали деянията между февруари и юни 2023 г.

ЕС
21:16 - 01 Март 2024
4340
Австрия разследва група тийнейджъри, сред които и българи, тормозили сексуално 12-годишна

Австрийската полиция съобщи днес, че разследва група, включваща 17 души от австрийски, български, италиански, сирийски, сръбски и турски произход, повечето от които непълнолетни, по подозрение, че в течение на няколко месеца сексуално са тормозили 12-годишно момиче.

Високопоставеният представител на криминалната полиция във Виена Флориан Финда съобщи, че от заподозрените 12 са непълнолетни, на възраст между 14 и 18 години, един е на 19 години, а двама са под възрастта за наказателна отговорност, която в Австрия е 14 години. Те са заподозрени за сериозен сексуален тормоз над малолетни и за дейности, свързани с порнография.

Твърди се, че заподозрените са извършвали деянията между февруари и юни 2023 г. в гаражи, в жилищата си и на други места във Виена. Твърди се, че в един от случаите е било използвано насилие. Според разследването в останалите случаи жертвата вербално е била заставена да участва в сексуални актове.

Жертвата и нейната майка са докладвали случилото се на властите през октомври.

Финда заяви, че след задълбочено разследване вчера 13-те заподозрени на възраст над 14-годишна възраст са били разпитани. Някои са признали обвиненията, докато други са ги отрекли. Един от тях е арестуван заради съпротива на силите на реда.

Разследващите все още проучват материалите в мобилните им телефони.