Автобус падна в пропаст в Черна гора, има най-малко две жертви

Шофьорът е задържан

Актуални новини
19:11 - 19 Септември 2023
1615
Автобус падна в пропаст в Черна гора, има най-малко две жертви

Тежка катастрофа с най-малко двама загинали е станала днес в Черна гора, по пътя между Цетине и Будва, съобщават черногорските медии. След обяд автобус с пътници, между 30 и 35 души, е паднал в пропастта в местността Обзовица, съобщи полицията. Загинали са най-малко двама души, чиято смърт е констатирана на място от лекарски екипи. Директорът на Института за спешна медицинска помощ на Черна гора Вук Никович съобщи, че четирима души са тежко ранени и изпратени в Клиничния център на Черна гора.

Телевизия "Виести" съобщи, че 17 души, които са били леко ранени, са прехвърлени в болницата в Цетине. В автобуса не е имало деца. Шофьорът е отведен в полицията и е задържан. Той се оплакал на лекарите, които първи слезли на мястото на инцидента, че е почувствал силна болка в тила, след това автобусът се ударил в насипа по пътя за Обзовица, скъсал мантинелата и паднал в пропастта.

Растения и гъсти храсти спрели автобуса на около 30 метра под магистралата. На мястото е изпратен кран, който да извади автобуса от пропастта и да се установи има ли още пътници в него. Движението бе временно спряно. В 15 часа местно време полицията пусна движението в едната лента към Будва. 

Всички налични полицейски сили от Будва и Цетине са изпратени на мястото на инцидента, членове на специални полицейски части също са на път за Обзовица. На мястото има няколко линейки. Екипите за спешна помощ, лекарите и медицинския персонал на клиничния център, както и болницата в Цетине, получиха препоръка да бъдат в готовност да приемат ранени.

В