Автобус с 40 румънци закъса в Прохода на Републиката

Екип на БЧК е осигурил на бедстващите туристи храна и напитки

Топ
11:44 - 06 Февруари 2020
1324
Автобус с 40 румънци закъса в Прохода на Републиката

Автобус с 40 румънски туристи е закъсал край село Вонеща вода в Прохода на Републиката, област Велико Търново. При тях е екип на БЧК, който им е осигурил храна и напитки, съобщиха от Областната администрация. Обстановката в областта е усложнена след обилния снеговалеж.

Областният управител проф. д-р Любомира Попова е в постоянна връзка с Областно пътно управление, "Пътна полиция" и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", както и с екипите на БЧК и електроразпределителното дружество за координация и оказване на помощ, съобщи "Фокус".

Проходът на републиката е затворен за движение на всички превозни средства, затворени са и пътищата Полски Тръмбеш - Свищов и Павел - Совата.

За МПС над 12 тона е затворен и пътя София – Варна. Във всички общини има селища без ток поради паднали клони върху електропреносната мрежа, екипите на електроразпределителното дружество отстраняват авариите. Без ел. захранване в община Велико Търново са селата Пчелище, Церова Кория, Къпиново, Габровци, Въглевци, Пушево и Буковец.