Автоджамбазите Гопето и Чекията запалили апартамент в София

Съдът остави бандитите за постоянно в ареста

Крими
21:45 - 20 Ноември 2020
7094
Автоджамбазите Гопето и Чекията запалили апартамент в София

Автокрадците с дебели досиета Георги Михайлов-Гопето и Светлин Христов-Чекията са обвинени от Специализираната прокуратура за участие в банда за отмъкване на луксозни коли, а съдът ги остави за постоянно в ареста, съобщиха в петък от Специализиранат апрокуратура.

Те бяха задържани при акцията срещу хората на Светослав Петков-Лъвицата на 10 ноември. Той беше освободен и няма обвинение, за разлика от Гопето и Чекията. Други двама автокрадци от бандата са обявени за издирване.

Разследващите са събрали доказателства, че Михайлов и Христов са откраднали джип “Рейдж Роувър Спорт” на 9 юни 2018 г.

Той струвал 101 хил. лв. Двамата са обвинени и за два палежа - на “Ауди Q7” и на апартамент в София. Гопето и Чекията носят прякорите си от деца. Михайлов е бивш футболист. Историята на прякора на Христов е доста различна. Светлин сам се хвалел в целия ъндърграунд, че е страстен любител на мастурбирането.

Светлин е популярен с това, че бе задържан за забита кирка в колата на шефа на врачанската полиция. Арестуваха него и Пепи Софиянчето, който също бе сред задържаните за кражби на коли от 10 ноември, но го пуснаха както Лъвицата и Кико.