Автомото експерт пред Lupa.bg: „Струма” изгоря заради некачествени материали

Поне 6 месеца най-новата магистрала ще се реконструира след пожара, смята Йонко Иванов

Ексклузивно
11:30 - 15 Август 2019
4575
Автомото експерт пред Lupa.bg: „Струма” изгоря заради некачествени материали

"Магистралите в България не са на необходимото ниво. Как може магистрала „Струма”, който е най-новата у нас, от един огън да остане само на арматура? Какви материали са използвани?! За да се реконструира отново, ще са необходими 6 месеца. От това е потърпевш шофьорът. Трябва да заобикаля, нервите му ще се покачат десетократно  за това и крачката от транспортното произшествие е много малка. Това заяви пред Lupa.bg председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов."

 


„Ако строежът на „Струма” не е извършен качествено, някой трябва да понесе отговорност. Институциите си прехвърлят топката за това. За пожара казват, че Дупница носи отговорност, а АПИ не носи ли? Институциите трябва да си свършат работата, а не да бягат от отговорност. Разчитахме, че новата агенция за безопасността на пътищата ще бъде координатор и ще свързва междуведомствените институции. Вместо това Тя излезе с едно послание, което изобщо не е ясно: „Пиши когато стигнеш. На кого да пишем – на близки и познати ли?”, критикува Иванов.

Пътна полиция заяви, че катастрофите по морето се дължат на некадърност на шофьорите. Те не могат да карат в тапа, не могат да карат в интензивен трафик. 


„За това увеличаваме часовете за движение по магистрала, затова увеличаваме шофирането в извънградски условия, затова вкарваме задължително шофиране в трафик. Дали обаче тези мерки ще видят бял свят?! Имах среща с транспортния министър Росен Желязков и му споделих, че министър Вълчев все още се бави с приемането на нашите идеи. Той остана учуден защо не влизат тези мерки, след като ги е приела работна група. Затова подчертавам, че държавна политика на тема пътна безопасност липсва тотално”, категоричен е автомото експертът.