Автосексуален(а) ли сте?

Здраве
15:29 - 21 Януари 2022
3016
Автосексуален(а) ли сте?

Чувствате ли се сякаш сте привлечени сексуално повече към себе си, отколкото от другите? Ако отговорите ви на тези въпроси са положителни, то може би сте автосексуални.

И, не - автосексуалността не е нещо ново.

Просто сега се учим да я възприемаме по-нормално, защото - цялостно - не можем да поставяме точни критерии на сексуалността.
Какво означава да си автосексуален?

Да си автосексуален означава да бъдеш повече привлечен към себе си и да изпитваш по-голямо удоволствие от мастурбирането, отколкото от секса с партньор. Това може да включва секс фантазиране за себе си и сексуално желание спрямо себе си.

Ето петте основни признака:

1. Предпочитате секса със себе си, отколкото с други хора

Това не означава, че изобщо не харесвате секса с партньор, но не го предпочитате.

2. Харесвате секса (под всякаква форма) пред огледалото

За автосексуалните хора това определено е възбуждащо, а често и задължително.

3. Силно сте привлечени към себе си

Автосексуалните хора имат високо ниво на сексуално привличане към себе си, което при другите хора не е често срещано. Именно затова автосексуалните хора смятат, че са си самодостатъчни в сексуален аспект.

4. Фантазирате за себе си

Умът на автосексуалните хора често играе около фантазирането със самите себе си. Това не означава, че не изпитват удоволствие от секса с партньор - все пак, на всекиго умът блуждае някъде по време на секс.

5. Привлечени сте към хора, които приличат на вас

Ако намирате себе си за сексуално атрактивен, вероятно е чувство, което не можете да изтриете. Това се случва при някои автосексуални хора, и е напълно нормално.