Автошествие пред НС срещу Стратегията за детето

Въпреки обещанията, че документът е замразен, хората мислят, че промените се прокарват

Актуални новини
11:27 - 04 Юли 2019
2460
Автошествие пред НС срещу Стратегията за детето

Граждани излязоха на протест пред парламента в знак на несъгласие с готвените промени в Закона за закрила на детето. Националната група "НЕ на стратегията за детето 2019-2020" изрази недоволството си с автошествие.

Демонстрантите подкрепиха със своите автомобили десетина представители на националната група, които предстои да се срещнат с депутати в Народното събрание. Те отказаха да говорят пред журналисти преди срещата. Въпреки думите на премиера Бойко Борисов, че Стратегията за детето е замразена обаче, те категорично изразиха своето несъгласие депутатите да предприемат промени в Закона за закрила на детето, с който на практика я внедряват.

Припомняме, през май в цялата страна отново се проведоха протести срещу Стратегията за детето. Те бяха организирани в социалните мрежи.

Протестиращите излязоха с искането за разследване на Социалните служби при случаи на неправомерно извеждане на деца от семействата им и въдворяването им в институции или приемна грижа.

По-рано от социалното министерство категорично отрекоха да се подготвя Закон за детето и спряха работата по Националната стратегия за детето.