Аякс не издържа теста "Валенсия"

Испанците удариха младите лъвчета насред Амстердам и ги изхвърлиха от Шампионската лига

Спорт
11:22 - 11 Декември 2019
1686
Аякс не издържа теста "Валенсия"

Валенсия изхвърли Аякс от Шампионската лига, след като спечели с 1:0 в Амстердам срещу полуфиналиста от миналия сезон в турнира в двубой от група Н. Испанският тим и Челси, който победи с 2:1 Лил в другия мач от потока, продължават напред, а амстердамци ще трябва да се утешат с участие в елиминациите на Лига Европа напролет, след като останаха на третата позиция.

В 24-та минута гостите стигнаха до попадение след брилянтен пас на Феран Торес. Родриго овладя в наказателното поле и прехвърли вратаря Онана за 0:1.

През второто полувреме Аякс държеше инициативата и топката, а Валенсия създаваше по-големите опасности, като Родриго имаше отново възможност да се разпише в 55-ата минута, но ударът му мина край лявата греда.

В 66-ата минута Аякс пропиля най-чистото си положение, след като Хаким Зиеш не успя по най-добрия начин да насочи топката след подаване на Ван де Беек пред вратата. С наближаването на края на мача играчите на Аякс се поизнервиха, което пролича от действията на Зиеш, който извърши грубо нарушение при борба за топката и получи жълт картон.

В добавеното време се стигна до грозни сцени.

Габриел падна на терена след съприкосновение с играч на Аякс, капитанът на домакините Душан Тадич се притече да го подкани да се изправи по-бързо и последва остра реакция на бразилския защитник, който получи червен картон и остави тима си с 10 души до края.

В крайна сметка резултатът се запази и така Валенсия продължава напред, а Аякс остана трети и приключи участието си в Шампионската лига.