Аякс не остави шанс на АПОЕЛ, Славия Прага също в групите на Шампионската лига

Брюж отказа ЛАСК Линц, побеждавайки в Белгия и вече чака своите съперници в груповата фаза

Спорт
11:01 - 29 Август 2019
1850
Аякс не остави шанс на АПОЕЛ, Славия Прага също в групите на Шампионската лига

Аякс, Брюж и Славия Прага са последните три участика в тазгодишнаъа групова фаза на Шампионската лига. Трите отбора сломиха съпротивата съответно на АПОЕЛ Никозия, ЛАСК Линц и ЧФР Клуж, за да достигнат до групите на най-престижния европейски клубен турнир.

Полуфиналистът от миналия сезон в Шампионската лига Аякс отстрани кипърския АПОЕЛ Никозия в решителния плейоф след 0:0 в първия мач на Острова на Афродитаи успех с 2:0 на свой терен.

Резултатът на “Йохан Кройф Арена” беше открит в 43-та минута - Зиеш центрира в наказателното поле, където най-съобразителен се оказа Едсон Алварес.

Второто полувреме започна с два отменени гола в рамките на минута. Първо попадение на Клаас-Ян Хунтелаар беше отменено след преглед с ВАР, която показа, че футболист на Аякс е бил в засада. В ответната атака АПОЕЛ изравни, но отново попадението не беше зачетено поради този път очевидна засада. Играта се оживи много след това начало и скоро играчите на Аякс се настаниха трайно пред вратата на АПОЕЛ.

В 69-ата минута кипърците извадиха късмет, след като Хунтелаар не успя да засече поредното центриране зад отбраната. В 74-ата минута обаче холандците постигнаха целта си и Душан Тадич отбеляза така важния втори гол.

В друг интересен сблъсък Славия (Прага) победи с 1:0 ЧФР Клуж и с общ резултат 2:0 се класира за груповата фаза на Шампионската лига. Пред препълнените трибуни на "Синобо Стейдиъм" в чешката столица домакините използваха едно от малкото чисти положения пред вратата на румънския първенец и стигнаха до успеха с попадение на Ян Борил (66').

Славия ще участва в групите за втори път след сезон 2007/08, когато записа победа и равенство срещу друг румънски тим - Стяуа (Букурещ). За ЧФР остана утехата, че ще включи в груповата фаза на Лига Европа.

Брюж също ще прави компания на Аякс и Славия. Белгийците се класираха за групите след втора победа над ЛАСК Линц, този път с 2:1.

Ханс Ванакен откри в полза на "синьо-черните" в 70-ата минута, но в 73-ата Жоао Клаус изравни от дузпа. Малко след това гостите останаха с 10 човека, а Брюж се възползва и реши всичко с попадение на Денис Бонавентюр (89').