Азис посреща бащата на Бионсе в София

Д-р Матю Ноулс ще участват в първото издание на голямата международна музикална конференция SoAlive на 19, 20 и 21 октомври

Новини
13:42 - 04 Октомври 2023
4031
Азис посреща бащата на Бионсе в София

Не кой да е, а звездата на горещия ритъм Азис ще застане рамо до рамо с бащата на световноизвестната дива Бионсе в София. Азис и д-р Матю Ноулс ще участват в първото издание на голямата международна музикална конференция SoAlive на 19, 20 и 21 октомври. Събитието ще даде трибуна за лекциите на десетки съвременни легенди от целия спектър на музикалната индустрия.

Участието на Азис в подобно събитие е съвсем оправдано, предвид факта, че неговите хитове „Хабиби“ (112 милиона) и „Сен Тропе” (142 милиона) имат дори повече гледания в YouTube от някои видеоклипове на Бийонсе. Той ще сподели интересни професионални истории пред публиката на събитието, свързани с постиженията и изпитанията в кариерата си. След огромния си успех не само в България, но и на Балканите, Азис ще изнесе лекция, в която ще сподели с изгряващите изпълнители и публиката на събитието своите емоционални истории по пътя към върха.

Роден в семейството на музикант, ромското чудо започва музикалната си кариера през далечната 1999 г., като през годините той записва десетки дуети с популярни български поп-фолк изпълнители. В днешни дни, Азис се радва на вниманието на хиляди фенове на своите участия в България и Турция, като изпълва до край клубове и стадиони на всяка своя обявена дата.

Д-р Матю Ноулс пък е двигателят на невероятния успех на една от най-продаваните женски групи в света за всички времена – „Destiny's Child“. Бащата на суперзвездата Бийонсе обаче е много повече от музикален мениджър – той е автор, университетски преподавател, лектор, общественик, предприемач, музикален магнат. Д-р Ноулс е основател на реномирания музикален и филмов конгломерат с продажби, надхвърлящи 450 милиона копия – „Music World Entertainment“.

Колоритният тандем е само част от списъка със световни знаменитости, които ще стъпят за първи път в България. Сред тях дългоочакваните лектори са редакторът на списание „The Rolling Stones” - Дейвид Фрик, представители на гиганти като Warner Music, Sony и други.

Конференцията е разделена в три части – филмови прожекции, безплатни концерти и лекции, които ще се проведат в НДК и пространствата около него. Сред организаторите на събитието е певицата Рут Колева, която споделя, че Балканите крият огромен потенциал за развитие на местните артисти, но са необходими концентрирани усилия по пътя на развитие на региона. С реализирането на SoAlive Music Conference 2023, певицата открива големи възможности пред местните изпълнители и хората от индустрията в България и съседните страни. Конференцията ще стане факт и благодарение на финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, Министерство на културата, Министерство на туризма и „Музикаутор“.