Азис проговори за скандала с влизането му в УНСС

Изповеди
16:47 - 02 Юли 2021
7262
Азис проговори за скандала с влизането му в УНСС

"Днес едно момиче, което познавам от мъничка, защити дипломната си работа за степен магистър с оценка 6.00, но не това е целта на поста ми. Обърнете внимание на темата на дипломната й работа..."Трансформации в публичния образ на Азис"! Еми, хора, това ми се случва за първи път - някой да се осмели, да реши и да го направи. Бил съм тема на много публикации и дискусии, но на дипломна работа за магистратура съм за първи път", написа Азис във фейсбук профила си вчера и благодари на момичето, което е избрало точно тази тема за дипломната си работа - Ивана Захаренова.

"От сърце и се гордея с теб, защото разбиваш стереотипи!", допълва кралят на фолка. 

Дипломантката

Припомняме, че вчера гръмна скандал заради Азис, който стана обект на дипломна работа на студентка в УНСС. Музикантът и политик Венци Мицов се разгневи заради тази история и отправи критики.

„Логично ли е да има научни изследвания на АзисТ? Предполагам, че да. Предполагам, че е близо момента, в който във висшите музикални институти ще се изучава дисциплина “попфолк”. И за това ще сте виновни вие. Не аз, щото аз изпитвам единствено отвращение към поп фолк културата. Но мисля съвсем скоро да напиша един голям текст, в който да кажа мнението си по въпроса. Вие институционализирахте чалгата. Вие я превърнахте в общественозначима. И сега вие ще търпите факта, че тя вече е академична дисциплина. Но аз няма да търпя това. И ще говоря по темата. И то много“ – категоричен е музикантът.