Баба от Ямбол не се даде на ало-измамници

Актуални новини
12:32 - 23 Октомври 2024
1962
Баба от Ямбол не се даде на ало-измамници

В полицията в Ямбол е постъпил сигнал, че телефонни измамници са опитали да въведат в заблуждение възрастна жена от града, съобщават от пресслужбата на ОД на МВР.

Жената не е предала никакви пари, а разказала всичко на сина си, пише БТА. При този пореден случай, за който постъпва сигнал в местната полиция, жената е получила обаждане от мъж, представил се за полицейски служител. Той ѝ заявил, че синът ѝ е задържан.

Малко след това се обадил друг човек, който се представил за адвокат и предложил услугите си за освобождаване на сина ѝ, разказват за схемата от ОД на МВР - Ямбол.

Последно подобни сигнали за телефонни измами бяха докладвани до полицейските органи в началото на август т.г. Използваният сценарий тогава бе обаждане от мним служител на електроразпределително дружество и последващо включване от човек, представящ се за полицейски служител.

От областната дирекция на полицията в Ямбол призовават гражданите да бъдат особено внимателни при обаждания от непознати и припомнят, че служители на реда не искат пари от хора за изпълнение на служебните си задачи. Дори и често да променят тактиката си, измамниците винаги искат пари, и то спешно, акцентират от ОД на МВР – Ямбол.