Баба запали апартамент със свещ

Новини
19:09 - 07 Юли 2024
5044
Баба запали апартамент със свещ

Два пожара вдигнаха на крак варненските огнеборци в неделя. Първият лумнал около 9 часа сутринта в поликлиниката в кв. “Владислав Варненчик”. Огънят тръгнал от стоматологичен кабинет на третия етаж и се разпрострял в съседни помещения.

Три екипа пожарникари бързо овладели стихията. Няма пострадали, а размерът на щетите по базата и причината за пожара тепърва ще се изясняват, съобщиха от областната администрация.

От полицията допълниха, че сигнал за втория пожар - във вх. 4 на бл. 148 в кв. “Младост”, бил подаден в 10,20 ч. На място огнеборците установили, че горят два апартамента - на петия и шестия етаж. Живеещите в тях възрастни жена и мъж били леко обгазени. Другите обитатели на входа били евакуирани, докато стихията не бъде овладяна. Пожарът причинила по невнимание възрастната стопанка на единия апартамент. 80-годишната жена запалила в спалнята си свещ и отишла в друго помещение. След потушаването на огъня от полицията съобщиха, че сериозни поражения са нанесени в две стаи на жилището на пенсионерката и на терасата на съседа є.