Бабаит преби майка с дете

Крими
13:50 - 12 Януари 2021
1694
Бабаит преби майка с дете

Бабаит, пребил 9-годишно дете и майка му, която освен това заплашил с убийство, е задържан и обвинен за лека телесна повреда в условията на домашно насилие и закана за убийство, съобщиха от Софийската районна прокуратура (СРП) на типичния чиновнически език.

Й.Д. е обвинен в това, че на 10 януари към 22.30 ч. в кв. „Гоце Делчев“ в столицата е нанесъл удари по 9-годишния М.Д., в резултат на което детето е получило оток на рамото, охлузване и кръвонасядане на лявата мишница. Леката телесна повреда е извършена в условията на домашно насилие.

Същевременно мъжът е обвинен и за закана с убийство. Според държавното обвинение от неустановена дата до 10 януари 2021 г. той е нанасял системен побой на Р.Я. като накрая я заплашил с думите: „Ще те гръмна с помпа в гърдите“. От СРП уточняват, че заканването би могло да възбуди основателен страх у жената за неговото осъществяване.

От прокуратурата не посочват какви са родствените връзки между мъжа, жената и детето. Мъжът е задържан на 72 часа, а предвид високата обществена опасност на деянията утре ще бъде внесено искане в съда за налагане на постоянен арест.