Бабата на Тошко издъхнала след инсулт, писали я с Covid

Жената била погребана в оловен ковчег, дъщеря й не успяла да се прости с нея, разказа заместникът на Слави

Новини
22:24 - 14 Май 2021
6807
Бабата на Тошко издъхнала след инсулт, писали я с Covid

Бабата на зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов е била приета в болница в Ямбол, след като получила инсулт, но медиците решили, че е е с коронавирус. Два дни по-късно жената е починала. За личната си трагедия Йорданов разказа в "Панорама".

"Баба ми получи инсулт и влезе в ямболската болница. В отделението нямаше нито един случай на коронавирус. След това решиха, че има коронавирус, мандахерцаха я из ямболската болница, която е отвратителна като условия - без асансьори са я разнасяли с някакви носилки нагоре-надолу на скенер и тя умря след два дни. След което майка ми трябваше да я погребва в оловен ковчег, защото не може да се прости с майка си заради диагноза коронавирус на някакъв тест, който дойде с четири или пет дни закъснение. Мисля, че след смъртта й дойде, без да има нито един болен от коронавирус наоколо", разказа Йорданов.

Йорданов бе категоричен, че НОЩ не е трябвало да се ръководи от хирург. По-скоро за вирусни инфекции той би послушал проф. Чорбанов, отколкото Мутафчийски. "Това, че някои страни правят глупави ходове, значи ли, че и ние трябва да правим същото?", попита той.

Когато се фиксираш в нещо, в което има ужасно много пари и един болен ти струва 1500 лв по пътека, и когато си решил да си правиш тест, но не си отишъл, а след това ти се обадят, че си под карантина, много хора съдиха държавата, каза още Йорданов.