Бабата на убитата Кристин : Докторът да стане санитар, ще го съдя

Новини
08:36 - 21 Август 2019
4981
Бабата на убитата Кристин: Докторът да стане санитар, ще го съдя

Бабата на убитата 7-годишна Кристин от Сотиря се закани да съди д-р Недко Димитров, когото близките на детето обвиняват, че не е оказал навременна и компетентна помощ на детето в последните му мигове.  

„Ще съдим лекаря, защото не оказа първа помощ на внучката ми, също и болницата, защото не беше подготвена за този тежък инцидент. В линейката нямаше нищо.“, заяви пред Би Ти Ви Милка Георгиева. „Искам той повече да не е лекар. Нека стане санитар, хигиенист. Искам да си скъса дипломата на лекар по телевизията“, добави тя в мъката си.  

Момиченцето бе изнасилено и пребито и почина от раните си в сливенската болница. Обвинен за убийството му е 21-годишният Мартин Трифонов, който вече призна за престъплението.

В същото време д-р Недко Димитров, дошъл на мястото на престъплението обвини възрастната жена, че през цялото време му е пречила да окаже помощ на детето. Заради агресивното й поведение той седнал при шофьора, а не при в линейката при пациента.

„При това положение аз нито мога да продължа прегледа, понеже нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска... и при това положение аз нямам избор, по най-бързия начин трябва да го транспортирам до лечебно заведение”, разказа д-р Димитров.

Милка Георгиева пък разказа, че Кристин изобщо не е прегледана, не й е включена банка и медикът дори не се навел над нея.