БАБХ с отговор до Lupa.bg: Подавайте сигнали за нередности на горещия телефон

Икономика
10:59 - 08 Юли 2022
3124
БАБХ с отговор до Lupa.bg: Подавайте сигнали за нередности на горещия телефон

Българската агенция по безопасност на храните възрази по повод информация на на Lupa.bg, от четвъртък, във връзка с новото работно време на над 90 държавни звена, определено със заповед на вицепремиерката в оставка Калина Константинова. Наш репортер се опита да се свърже директно в областната дирекция на БАБХ в Бургас, за да сезира органа за установено нарушение. На телефонния номер, посочен там обаче никой не се отзова.

В тази връзка от БАБХ изпратиха право на отговор до медията ни.

"Във връзка с публикацията: „Хубавата Калина удължи работното време на чиновниците, те не слушат. Lupa.bg пробва да сезира БАБХ в Бургас, никой не вдига телефоните по обяд“ БАБХ се възползва от своето право на отговор:

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) приема сигнали от гражданите на денонощния Горещ телефон 0700 122 99, на официалната си интернет страница - секция „Подай сигнал“, на електронна поща [email protected], както и по Системата за сигурно електронно връчване. 

По отношение на неприетото телефонно обаждане от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Бургас са предприети необходимите мерки и действия".