Баби и дядовци налазиха детски площадки във Варна (СНИМКИ)

Новини
15:20 - 30 Март 2020
5972
Баби и дядовци налазиха детски площадки във Варна (СНИМКИ)

Възрастни хора излязоха на припек и в първия ден от седмицата във Варна. Читатели на Lupa.bg ни алармираха, че в няколко квартала на морската ни столица междублоковите пространства, където има детски площадки, пейки и катерушки, е пълно с граждани на преклонна възраст - най-застрашените от коронавируса.

Десетките глоби от по 5000 лева всяка явно стреснаха по-младите, които останаха заключени по домовете си. През уикенда времето беше прекрасно, а температурите високи, което подтикна голяма част от хората да излязат на разходки в Морската градина, въпреки че има забрана заради извънредното положение у нас.

Служителите на "Общинска полиция" свършиха работата си, но явно ще им се отвори такава допълнително и из кварталите на морската ни столица.

Всички тези мерки и забрани, както и големите глоби, не трогнаха бабите и дядовците, които отново заеха стратегически места по пейките, заформяйки седенки за сладки приказки.

"Някои май нямат срам и заради такива индивиди мерките могат да се затегнат още, а карантината да продължи още по-дълго от предвиденото. Няма проблем - ние ще си седим вкъщи, затворени с децата, за да пазим възрастните. Няма и проблем бабите и дядавците да са навън на хубовато време и да си приказват сладко на припек. Важното е, че ние сме си вкъщи", сподели иронично пред Lupa.bg Петя Райкова - жител на квартал "Владислав Варненчик".