Бабикян, Минеков и Хаджигенов свирят протест пред "Дондуков" 2 (ВИДЕО)

Леви и десни готвят многохилядна демонстрация тази вечер

Топ
14:49 - 09 Юли 2020
5829
Бабикян, Минеков и Хаджигенов свирят протест пред "Дондуков" 2 (ВИДЕО)

Пиар експертът Арман Бабикян, адвокат Николай Хаджигенов и скулпторът проф. Велислав Минеков поведоха протест пред президентството срещу действията на прокуратурата тази сутрин. При акцията бяха претърсени и обискирани кабинетите на секретаря по отбрана на държавния глава Илия Милушев и съветника на Румен Радев Пламен Узунов. По-късно Милушев бе задържан в 3-о полицейско управление в столицата. 

Тримата активисти обявиха безсрочна демонстрация под надслов "Да спасил демокрацията", като кулминацията на протеста се очаква тази вечер. Събитието се организира във фейсбук, където според справка на Lupa.bg  готовност да се включат показват представители и на лявото, и симпатизанти на десни политически формации. 

"Призоваваме всички граждани, които смятат себе си за демократи, независимо от политически им разбирания, да защитят демокрацията и опита всички центрове на властта да бъдат подчинени на действащия мутренски модел на управление.

Тръгваме незабавно към Дондуков 2 в защита на демокрацията и ще застанем пред входа на Президентството като НСО – Народна Съпротива и Охрана", пишат тримата организатори за протеста. 

Органите на реда вече обсаждат "Дондуков" 2, като се очакват и смущения на трафика в района.