Бабикян уреди сина си за партиен вожд

Политика
17:00 - 18 Септември 2020
24835
Бабикян уреди сина си за партиен вожд

Синчето на "отровния" професионален протестър Арман Бабикян - Хаго, от няколко дни е виден политически водач с едно добре закръглено рамо от татко си. Вярно, в бутиковата партийка на дружката му Мария Капон - ЕНП, но за сметка на това избран с фанфари и аплаузи в Изпълнителния съвет на преминалия преди дни конгрес.

Фамилия Бабикян има амбиции да атакува следващия парламент, което таткото дори не се опитва да крие. Организацията на Капон беше част от събирането на лидерите на протеста на 8 септември, заедно с други маргинали като АБВ, "Изправисе.бг" на Мая Манолова, "Демократична България" на Татяна Дончева и т. н.

Бабикян и Капон отдавна работят заедно в сферата на политическия пиар. На последните кметски избори Бойко Борисов предизвика скандал, със следното изявление: "Около Мая Манолова няма екип, те са сбириток, един от тях ми поиска 3 милиона, за да ми помага на първите избори. Аз му казах – „нямам такива пари“, той ми вика – вземи от Цветелина. Името му е с Б."

Отровното трио не крие политическите си амбиции

Запознати с политическата динамика веднага разпознаха в лицето с инициал Б. от екипа на Мая именно Бабикян.  Според слуховете преди кметските избори за София през 2007 г. Арман посетил Борисов - тогава градоначалник, в компанията на колежката си Мария Капон. В ония времена Бабикян и Капон поддържаха особено топли отношения и се представяха като страхотен тандем, който подсигурява с опит, визия и идеи успеха на всяка политическа кампания. Дуото поискало от Борисов 3,5 милиона лева, за да му гарантира успех на изборите.

Бъдещият премиер ги отрязал с аргумента, че „пари за избори не дава“. Последвал и шумен скандал. След този епизод Бабикян се ожесточил и в годините не пропуска случай да "жегне" лидера на ГЕРБ публично или подмолно.