Бачкатор към Борисов: Само не се давайте на червените

Премиерът инспектира строителството на магистрала "Европа"

Топ
11:09 - 24 Април 2020
3297
Бачкатор към Борисов: Само не се давайте на червените
Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков провериха строителството по участък от бъдещата магистрала "Европа" в района на Сливница.

"Щом видиш чакъла и можеш да се усмихнеш. Вижте каква красота - от гола нива, до магистрала. Мостът е готов, пътните панели също. Мрежи също има на отсечката", посочи придружаващият" Борисов зам.-министър Нанков.
 
"Крайният срок за изграждането е 2021 година, но мисля че ще сме готови по-рано - през есента т.г", добави той. 

"Тежкотоварният трафик е по-голям от на леките автомобили на тази отсечка", отговори зам.-министърът на въпрос на вицепремиера Томислав Дончев.
 
"Голям напредък виждам, не сте спирали", обърна се Борисов към работниците."След Гергьовден ще се продължат старите мостове, те ще се разрушат", обърна се един от работниците към премиера.
 
Бойко Борисов се увери, че всички работещи на магистралата получават редовно заплатите си.
 
"Дай боже до Нова година, всичко да е минало, всеки да ходи където иска", заяви министър-председателят.
 
"Само няма да се предавате на червените господа", обърна се работник към Борисов, а той им отговори: "Първо това (магистралата) ще спрат".
 
Томислав Дончев разкри подробности за икономическите мерки за фирмите у нас: "Ще има нулева административна тежест за микро и малките фирми. Ще се стараем сключването на договорите да е по електронен път, никой няма да караме да праща проекти. Надявам се да стигнем до малките занаятчии, фризьорските салони, кафенета - надявам се да достигнем 20 000 фирми. Тези предприятия с няколко наети души, но на които разчитат семейства", допълни вицепремиерът.
 
"Ще искаме средства за антикризисни мерки. Разговорът за повече пари идва с въпроса кой ще ги дава", каза Дончев.
 
"Средствата, които сме мобилизирали, са 5-6% от БВП на страната. Дано пазарите се възстановят по-бързо. Европа ще свикне да разчита малко повече на себе си за производство, а българските индустрии имат шанс и за разширяване", разкри Томислав Дончев.