Бъчварова: Две от ключовите партии на прехода вече няма да бъдат доминиращи в политиката

"Противоречията в ПП-ДБ не са резултат от лидерски битки, а по принципни въпроси, каза още тя

Актуални новини
11:52 - 04 Септември 2024
974
Бъчварова: Две от ключовите партии на прехода вече няма да бъдат доминиращи в политиката

Политическата ситуация е в много голяма криза. Кой можеше да предположи, че ще има такова партийно разделение. Две от ключовите партии на прехода ще отидат в историята, независимо от това какви резултати имат на изборите. Те няма да бъдат доминиращи в политическата ситуация. Това са ДПС и БСП. Това каза бившият министър на вътрешните работи и бивш вицепремиер Румяна Бъчварова в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.


Тя посочи, че политическата криза всъщност е лидерска.

По нейни думи, ако двете фракции на ДПС влязат в парламента, това ще доведе до разделителна линия в НС и продължаване на кризите.

Бъчварова коментира турбуленциите в ПП-ДБ. Тя е на мнение, че в коалицията противоречията не са резултат от лидерски битки, а по принципни въпроси и вероятно заради начина, по който ще се подреждат листите. „Десните хора не постигат лесно съгласие. Затова там винаги ще има напрежение, докато не се избистри организационната структура. ПП-ДБ нямат силно регионално присъствие, това генерира напрежение", смята още тя.

Бъчварова е на мнение, че новият парламент ще бъде по-раздробен, но изрази надежда да има достатъчен аритметичен сбор от партии, които имат обща визия.