Бъчварова: Израел рекламира България като шопинг дестинация

Инцидентът с битите туристи няма да повлияе на отношененията между двете държави, смята посланикът ни в Тел Авив

Общество
08:35 - 22 Юли 2019
2138
Бъчварова: Израел рекламира България като шопинг дестинация

Израел продължава да рекламира България като туристическа дестинация и инцидентът с израелски туристки, бити от хотелиер в Слънчев бряг не се е отразил лошо върху имиджа на страната ни, стана ясно от думите на новия ни посланик в еврейската държава Румяна Бъчварова. 

Преди дни отбелязахме 140 г. от началото на дипломатическата дейност. Това беше причина и за обща конференцията на нашите дипломати в София. Срещата събра и нашите първи посланици по света. Сред тях бе Румяна Бъчварова, която стана посланик на България в Израел.

„Като посланик в Израел ще работя за това израелският опит и постижения да стигат до българския бизнес”, заяви тя пред Би Ти Ви, допълвайки, че отношенията между двете страни са много важни.

„След този инцидент дори излязоха няколко публикации, които представят българския туризъм. Излъчването на случая в Израел беше в контекста на един национален дебат, който имат, а именно за насилието в ежедневието”, поясни Румяна Бъчварова. По думите й фирмите, които работят с България, инвестират в реклама. Рекламират шопинг туризма у нас, както и семейния туризъм.

„Цели семейства идват у нас, за да прекарат празниците си”, поясни дипломатът. Тя благодари на израелското посолство у нас за умерената позиция по случая и за заявеното доверие към българските власти, че ще се справят с проблема.

След няколко месеца Румяна Бъчварова планира да събере българската общност в Израел, за да може да се запознае с хората и те самите да се запознаят помежду си.