Багата надви Туиваса за втори успех в UFC

Статистиката от мача бе в полза на Благой Иванов

Спорт
09:25 - 09 Юни 2019
2170
Багата надви Туиваса за втори успех в UFC

Българският боец Благой Иванов постигна втора победа в най-престижната ММА верига в света – UFC, след като надви по точки австралиеца Тай Туиваса тази нощ. Мачът бе част от програмата на UFC 238 в Чикаго, като се изиграха пълни три рунда и Багата стигна до победа по точки с единодушно решение на съдиите.

По този начин българинът вече има баланс от две победи и една загуба в UFC и общо 18 успеха и две поражения в смесените бойни изкуства. За съперника му това бе второ поражение в кариерата. Багата се радваше на солидната подкрепа на няколкостотин българи в залата.

Статистиката от мача бе в категоричната полза на родния състезател. Той реализира перфектно тактическия си план и доминираше почти във всеки един компонент на битката.

Иванов можеше да стигне до победата още в третия рунд, след като успя да осъществи гилотина и Туиваса се предаде, но само 2 секунди след сирената и мачът трябваше да продължи по правилника. Австралиецът се измъкна и от последвалите два опита на Багата за гилотина.

Двубоят завърши с приятелски поздрав ежду бойците, които направиха истинско зрелище за публиката, предлагайки здрав и разнообразен сблъсък. Победата на Багата бе присъдена след 29-28, 30-27, 30-27 в негова полза.