Бахчеванов: Долно е да продадеш отечеството си за минутка слава

Спорт
15:15 - 26 Януари 2021
4584
Бахчеванов: Долно е да продадеш отечеството си за минутка слава

Известният треньор по кикбокс - Станислав Бахчеванов, публикува на профила си във Фейсбук отговор във връзка с безумните нападки по негов адрес.

Вчера той разпространи отворено писмо, което имаше голям отзвук. 

Предлагаме ви текста без редакторска намеса:

„На лъжливите обвинения на никому не известния Галин Димов искам да кажа, че наистина ме познават в цяла Варна, също и в цяла България, както и извън България, за разлика от Вас –пълният анонимник.

Вие дори не бяхте споменат в писмото на Председателите на спортни федерации до правителството в подкрепа на Българския спорт. Сам виждате какво е отношението на колегите Ви към Вас. Просто не Ви броят за жив. Такъв бяхте и като състезател и се продадохте за един медал, като играхте за Кипър само и само да се доближите до Майстор на спорта като Красимир Димов.

Няма по-долно от това да продадеш отечеството си за минутка слава. Сега се опитвате да възпитавате млади хора на морал, чест и родолюбие. Жалко! Това, че Вие сте ме приели в Управителния съвет, е поредното незачитане на правото на глас на членовете на БККМТ. Те ме избраха. Аз представлявам тях и защитавам техните интереси, а не съм марионетка като Вас.

Постоянно се криете зад Владимир Вълев, като го наричате най-добрия кикбоксьор.

За ваша информация България е имала и има много световни, европейски шампиони и медалисти, както за аматьори, така и за професионалисти, но аз никога не съм си позволявал да определям кой е най-добрият. Това е неуважение на труда на всички, но вие няма как да го разберете. Никога не сте били част от това съсловие, а от помощния персонал.

Сега се опитвате да го направите и най-добрия треньор. Кажете ми как Владимир Вълев бе избран за най-добър треньор за 2020 г. като през годината не е имало международни изяви, а само едно участие в така нареченото Балканско първенство в Сърбия, което беше най-обикновен частен турнир.

Защо и Вие, и Владимир Вълев реагирахте остро на моето предложени за треньор на 2020г. да бъде избран Галин Методиев, който видно от провелите се държавни първенства има най-много успехи? 

Защо омаловажавате труда на хората, за сметка на други?

Сега обграждате Владимир Вълев с най-добрите специалисти в България, защото той няма нито ценз, нито качествата за национален треньор. Вашите очаквания са те да се трудят, а накрая Владимир Вълев да обере лаврите. Предлагате ми да се разберем очи в очи, но доколкото ви познавам, вашето разбиране за това е да се криете и пишете доноси, жалби и писма.

Отново за ваша информация - през първата ми година като национален треньор по кикбокс на България се спечелиха най-много медали от международните първенства и това може лесно да се провери. Въз основа на тези успехи бях награден лично от министъра на младежта и спорта господин Красен Кралев за принос към успехите на българските състезатели на Световното първенство по кикбокс в Сараево, Босна и Херцеговина през 2019г.

Също съм награден от Българската асоциация на бойните спортове в категория най-добър треньор за 2019г. и за успехите на Световното първенство в Анталия .Тази награда Вие я получихте вместо мен, защото аз по това време изпълнявах служебните си задължения като национален треньор в Украйна на двустранния професионален турнир, който ние спечелихме като гости срещу много силния отбор на домакините.

И там също бях сам без много ангажирания Владимир Вълев, а до мен беше Иван Иванов от Нова Загора.

Благодаря Ви, че докато аз и момчетата печелим слава за България, Вие ходите и прибирате нашите награди. Това, че не съм подал документи по програма на министерството е пълна лъжа.

Документите са заверени от г-н Пламен Нанчев (секретар на БККМТ) и са подадени в деловодството на ММС със съответния входящ номер и в срок. По тази програма вече се установи, че сте допуснали грешки и бе преизчислена, но Вие умишлено криете това. Само ваши са твърденията, че съм нанасял вреди на клубове и състезатели.

Вреди сте нанасяли само Вие с вашите заплахи, опити за подкупи, глоби, наказания и изключвания.

Да не забравяме, че през 2020г. вашият „най- добър състезател Яни Янчев", който се опитвахте всячески да набутате в националния отбор без да има необходимите качества, бе заловен в употреба на забранени стимуланти и кокаин.

Той беше лицето на вашия клуб Вокил Варна. Какви ли неща още има около този ваш клуб? И колко време вече криете това от останалите членове на БККМТ, защото нямате смелост да се изправите и да кажете истината. Няма по-срамно петно в спорта от допинг, а камо ли наркотиците. На това ли възпитавате подрастващите?

За въпросния лагер, в който ме обвиняват, че съм нямал програма ще отговоря кратко, точно и ясно.Това бе лагер по кикбокс. По това време аз съм национален треньор Муай Тай.

Уважението ми към треньорската професия не ми позволява да се меся в работата на колегата. Още повече да изготвям и предлагам програма. Да, измервах времето и всячески се стремях да съм полезен, но вие няма как да разберете етиката на професионалист, защото самият не сте такъв.

На лагера, на който бях с положителен тест за ковид-19, не се срещнах със състезателите и дори не съм ходил до спортната база. Направеният ми втори тест бе отрицателен, но аз за сигурността и здравето на състезателите си направих и трети тест, който отново излезе положителен.

Веднага се прибрах и се карантинирах в София. Това може да се потвърди от РЗИ и 4 РПУ.

Защо са ви търсили Вас, аз не мога да отговоря. Само ще допълня - законът казва, че ако не съм бил открит на адрес, ще бъда подведен под съдебна отговорност. Вече повече от 5 месеца това не се случва! Това, че съм провеждал тренировки в залата ми на стадион „Българска армия“ по време на заболяването и карантината ми, е, меко казано смехотворно. Целият спортен комплекс в Борисовата градина бе затворен.

И отново Вие изказвате мисли, плод на болната Ви фантазия. В този ред на мисли, ако вярвам на слухове, Вие сте нанесли най-голямото уронване на авторитета и престижа на българския спорт за всички времена с кражба на Шампионския пояс по време на Европейското първенство по Муай Тай, провело се в Румъния, на което вие сте бил служебно лице и част от българската делегация.

С уважение: Станислав Бахчеванов"