Байдън: Даваме напреднали ракетни системи на Украйна

Новини
06:55 - 01 Юни 2022
4100
Байдън: Даваме напреднали ракетни системи на Украйна

САЩ ще предоставят напреднали ракетни системи на Украйна, която се бори срещу руските сили, нахлули на нейна територия, предаде БТА, позовавайки се на на ДПА, която цитира статия на американския президент Джо Байдън във в. "Ню Йорк таймс".

В статията Байдън отбелязва, че макар всяка война да приключва с помощта на дипломацията, преговорите отразяват фактическото положение на бойното поле.

"Предприехме спешни действия за изпращането на Украйна на значителни количества оръжия и боеприпаси, за да може силите ѝ да се сражават на бойното поле и да се поставят във възможно най-изгодна позиция на масата за преговори", пише Байдън.

"Затова реших, че ще предоставим на Украйна по-напреднали ракетни системи и боеприпаси, които ще ѝ дадат възможност да нанася по-точни удари по ключови обекти на бойното поле в Украйна", се казва още в статията на американския президент.

Байдън подчертава, че Вашингтон не поощрява украинските сили да извършват нападения на територията на Русия, отвъд украинско-руската граница.