Байдън едва ли ще остане на поста си до края на годината

Президент представлява заплаха за националната сигурност, заяви конгресменът Марджъри Тейлър Грийн

Новини
10:42 - 01 Юли 2023
4807
Байдън едва ли ще остане на поста си до края на годината

Президентът на САЩ Джо Байдън едва ли ще успее да завърши мандата си до края на 2023 г. Това мнение изрази бившият съветник на министъра на отбраната в администрацията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, полковник в оставка Дъглас Макгрегър.

„Трудно ми е да повярвам, че старият Байдън ще може да издържи до края на годината. Той очевидно не е нищо повече от картонена фигура, дават му документи да чете, а самият той е на предела на силите си", казва той.

Според Макгрегър вицепрезидентът на САЩ Камала Харис не е в състояние да замени Байдън начело на американската администрация. Той добави, че не познава "някой, който да повярва, че тази жена е наясно какво прави". „По този начин се образува политически вакуум“, обобщи той.

В края на месец май конгресменът Марджъри Тейлър Грийн (републиканец от Джорджия) обяви плановете си да представи клаузите за импийчмънт на президента на САЩ. Законодателят е убеден, че администрацията на настоящия лидер „поставя Америка на последно място и систематично унищожава страната от 20 януари 2021 г.“. Според нея Байдън не е в състояние да изпълнява задълженията на президент на САЩ и представлява заплаха за националната сигурност.