Байдън посреща новата година с рекордно нисък рейтинг

Само 41% от американците одобряват дейността на ръководителя на Белия дом

САЩ
15:16 - 22 Декември 2021
1860
Байдън посреща новата година с рекордно нисък рейтинг

Президентът на САЩ Джо Байдън влиза в новата година с рекордно нисък рейтинг на одобрение сред населението на страната, пише Уошингтън таймс.

Според анкета на The Marist Institute, само 41% от американците одобряват дейността на Байдън като ръководител на Белия дом. В същото време 55% от 1400-те американци над 18 години, участвали в проучването, казаха, че не са доволни от действията на президента.

Директорът на службата Лий Мирингоф заяви, че най-ниският рейтинг на одобрение на Байдън от встъпването му в длъжност се дължи на покачващите се цени, пандемията от коронавирус и блокирането на законопроекта за увеличаване на социалните разходи.

Вътрешният дневен ред на Байдън претърпя сериозен удар, когато сенаторът демократ Джо Манчин отказа да подкрепи законопроект за вътрешни инвестиции, припомня Уошингтън таймс. Сенаторът от Западна Вирджиния отбеляза, че се опасява, че приемането на законопроекта ще доведе до повишаване на инфлацията.

„Има много несигурност - инфлация, нов щам на коронавируса, Конгресът все още пълзи по основния дневен ред. Така че той е руган за липсата на лидерство, руган заради умора от пандемията и притеснения за инфлацията“, посочва Мирингоф.