Байдън руши мостовете с Москва

САЩ
20:30 - 26 Февруари 2021
5898
Байдън руши мостовете с Москва

Преди осем години Русия наруши международното право, нормите, по които съвременните държави взаимодействат помежду си, както и суверенитета и териториалната цялост на съседката си Украйна. Русия разби всичко това, когато нахлу в Крим. Съединените щати продължават да подкрепят Украйна и нейните съюзници и партньори днес, както и от началото на този конфликт. На тази тъмна годишнина потвърждаваме проста истина: Крим е Украйна, обявиха от пресслужбата на Белия дом. 

САЩ не признават и никога няма да признаят анексирането на полуострова от Русия и ние, заедно с Украйна, ще се противопоставим на агресивните действия на Русия. Ще продължим да работим, за да държим Русия отговорна за нейните злоупотреби и агресия в Украйна, написаха от канцеларията на американския президент Джо Байдън. 

Също така ще продължим да почитаме смелостта и надеждата на Революцията на достойнството, в която украинският народ се изправи срещу огъня на снайперисти и служители на сигурността на Майдана. Тогава народът на Украйна поиска ново начало за своята страна, добавят от там. 

САЩ продължават да вярват в обещанията на Украйна и наистина подкрепяме всички, които се стремят към мирно, демократично и проспериращо бъдеще за своята страна.