Байдън с гаф: 120 млн. починаха от коронавирус

Предаваното на живо предизборно събитие беше прекъснато преди той да се поправи

Свят
13:18 - 26 Юни 2020
3270
Байдън с гаф: 120 млн. починаха от коронавирус

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън се обърка по време на участието си на събитие и заяви, че "над 120 милиона" души са починали от коронавируса преди да се коригира, информират американски медии.

Предполагаемата номинация на Демократическата партия за президент на САЩ направи гафа по време на обсъждане на Закона за достъпна грижа ("Обамакеър") в Ланкастър, Пенсилвания. Байдън също обсъжда предложението си за увеличаване на държавните средства за услуги за психично здраве.

Според Байдън хората подценяват проблемите с психичното здраве.

"Много хора, имате ненужно, сега ние имаме над 120 милиона починали от коронавирус", каза той. Предаваното на живо предизборно събитие на Байдън беше прекъснато преди той да поправи грешката си.

В САЩ има над 2,4 милиона заразени с коронавирус и повече от 120 000 починали.

Здравната грижа е в основата на предизборната кампания на Байдън. Той обещава да разшири Закона за достъпна грижа, докато в същото време президентът Доналд Тръмп се обърна към Върховния съд да отмени закона.

Байдън направи още няколко гафа по време на кампанията си. По-рано тази година той заяви на президентски дебат на демократите, че от 2007 г. 150 милиона американци са убити заради широкото разпространение на оръжия в страната.