Байдън ще се кандидатира за нов мандат като президент

Топ
13:16 - 25 Април 2023
2406
Байдън ще се кандидатира за нов мандат като президент

Настоящият президент на САЩ Джо Байдън официално обяви, че ще се кандидатира за нов мандат. Началото на кампанията за преизбиране стартира с триминутно видео, което започва със слогъна: Свобода.

Байдън определи състезанието на изборите догодина като "борба срещу републиканския екстремизъм, имплицитно твърдейки, че се нуждае от повече време, за да изпълни напълно обещанието си да възстанови характера на нацията".

„Когато се кандидатирах за президент преди четири години, казах, че сме в битка за душата на Америка. И все още сме“, казва той във видеото, което започва с изображения на активисти за правата на абортите от 6 януари 2021 г., протестиращи пред Върховния съд на САЩ.

„Въпросът, пред който сме изправени, е дали през следващите години ще имаме повече или по-малко свобода. Повече права или по-малко“, пита риторично Байдън.  „Зная какъв искам да бъде отговорът и мисля, че и вие го знаете. Това не е време за самодоволство. Ето защо се кандидатирам за преизбиране”, изтъкна още настоящият стопанин на Белия дом.